Rāmen muna ja šampinjonidega
-
Küpsetusaeg: 55min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Muna6 tk
Küüslaugupasta
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Õli0.5 dl
-
Tšillipipar1 tk
-
Seesamiseemned0.5 dl
-
Valge veini äädikas1 spl
-
Sojakastemaitsestamiseks
-
Nuudlid4 peotäis (-t)
-
Roheline sibul125 g
-
Pak choi250 g
-
Koriander0.5 pakk (-i)
-
Oaidu180 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
See vürtsikas rāmen koosneb omatehtud küüslaugupastast, šampinjonidest ja värsketest köögiviljadest. Peen maitsekombinatsioon saadakse küüslaugust, koriandrist ja lisateravust pakkuvast tšillist. Serveerimisel pane supile peale poolikud munad, oaidud ja koriander. Lase hea maitsta!
Aja vesi munade jaoks keema. Pane munad vette ja lase keeda ca 8 minutit. Pane munad seejärel külma vette jahtuma ja koori.
Küüslaugupasta: Koori ja riivi küüslauk. Kuumuta kastrulis õli, lisa küüslauk ja lase vaiksel tulel podiseda, kuni küüslauk on helepruun.
Poolita tšilli, eemalda seemned ja haki tšilli tükkideks. Eemalda kastrul pliidilt ning sega sisse tšilli ja seesamiseemned. Sega või tambi segu uhmris. Sega sisse äädikas.
Supp: Rebi seened käte vahel väiksemateks tükkideks. Prae õlis ja pane suurde kastrulisse. Vala sisse puljong ja lase keema. Maitsesta puljongit küüslaugupastaga ja maitsesta sojaga.
Keeda nuudlid puljongis pakendil oleva õpetuse järgi.
Puhasta ja viiluta salatisibul ja Hiina lehtkapsas ning haki koriander jämedalt.
Pane nuudlid, Hiina lehtkapsas ja oaidud kaussidesse ning vala peale puljong. Puista peale salatisibulat, koriandrit ning poolita ja lisa munad ja serveeri.