Koostisosad
Šokolaadivaht
-
Munavalge4 tk
-
Suhkur1.5 g
-
Vahukoor2 dl
-
Kardemon jahvatatudmaitse järgi
Rabarberikompott
-
Rabarberivars4 tk
-
Valge vein1 dl
-
Suhkur3 g
-
Vanillikaun1 tk
-
Pistaatsiapähklidserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Valmista esmalt šokolaadivaht ning tõsta see vähemalt tunniks külmkappi tahenema. Seejärel keeda rabarberikompott ning lase sel samuti jahtuda.
Kui kõik on jahtunud, siis tõsta šokolaadivahule rabarberikompott peale ning kaunista pistaatsiapähklitega.
Sulata valge šokolaad veevannil ning tõsta kõrvale.
Vahusta munavalged esmalt kergeks vahuks, lisa siis suhkur ja jätka vahustamist, kuni tekib tugev vaht.
Vahusta koor ning nirista sulanud šokolaad koore sisse.
Lisa kardemon.
Ühenda ettevaatlikult segades omavahel šokolaadi-koorevaht ja munavalgevaht.
Tõsta serveerimiskaussidesse või -pokaalidesse ning aseta vähemalt tunniks külma.
Rabarberikompoti jaoks kalla kastrulisse vein, suhkur, vanillikaunast kraabitud seemned ja umbes 1 dl vett.
Lase keema tõusta ning lisa siis tükeldatud rabarber.
Alanda kuumust, hauta vaiksel tulel mõni minut.
Keera kuumus maha ja jäta kompott pliidile jahtuma.
Rösti pistaatsiapähklid kergelt panni läbi ja haki jämedalt.
Serveerimiseks tõsta šokolaadivahule rabarberikompotti ning puista peale pistaatsiapähkleid.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.