Rabarberi-plaadikook

  • Küpsetusaeg: 1h
  • Keskmine
Rabarberi-plaadikook

Koostisosad

Valmistamine

  • Jahu
     270 g
  • Külm või
     180 g
  • Suhkur
     330 g
  • Munad
     3 tk
  • Sool
     0.5 tl
  • Rabarber
     500 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Sega 200 g jahu ja 30 g suhkrut, lisa tükeldatud külm või ja sõtku, kuni saad parajalt suureteralise puru.
Vala puru küpsetuspaberiga kaetud pannile, vajuta peale ja ühtlusta.
Küpseta 180 °C juures 10–12 minutit, kuni taigen kergelt pruunistub.
Vahepeal sega kokku munad, 300 g suhkrut, 70 g jahu ja näputäis soola.
Sega hulka kuubikuteks lõigatud rabarber.
Vala segu taignale ja pane tagasi ahju.
Vähenda ahju kuumust 160 °C-ni ja küpseta 30–35 minutit, kuni täidis pakseneb.
Lase plaadikoogil jahtuda ja serveeri tükkideks lõigatult.

Sarnased retseptid

Mesine müsli

30min • Lihtne

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine