Rabarberi-mandlikook

  • Küpsetusaeg: 1h 40min
  • Keskmine
Rabarberi-mandlikook

Koostisosad

Juhised

  • Või
     225 g
  • Suhkur
     150 g
  • Rabarber
     450 g
  • Jahu
     160 g
  • Mandlilaastud
     100 g
  • Küpsetuspulber
     1 tl
  • Sool
     0.75 tl
  • Vaniljeseemned
     12 tk
  • Munad
     2 tk
  • Kreeka jogurt
     70 g
  • Suhkur
      Vormile ja koogile puistamiseks
  • Rabarber
      Kaunistamiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kuumuta ahi 180 °C-ni.
Määri koogivorm võiga kokku ja puista sellele suhkrut.
Lõika rabarber pikuti pooleks ja väikesteks viiludeks.
Jäta kuus poolikut rabarberit hilisemaks kaunistamiseks.
Pane blenderisse jahu, mandlid, küpsetuspulber ja sool.
Blenderda, kuni mandlid on peenestatud.
Sega kausis või ja 150 g suhkrut.
Lisa juurde vaniljeseemned ja vahusta mikseriga, kuni mass on õhuline (umbes 4 minutit).
Lisa ükshaaval munad ja jätka vahustamist (samuti umbes 4 minutit).
Lisa kuivad koostisosad ja vahusta, kuni segu on ühtlane, seejärel lisa ka jogurt ja vahusta.
Sega sisse rabarber.
Vala tainas ettevalmistatud vormi ja puista peale 3 spl suhkrut.
Kõige peale aseta veel rabarberid.
Küpseta 70–80 minutit, aeg-ajalt vormi ahjus pöörates. Lase koogil jahtuda, enne kui selle vormi seest välja võtad.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine