Koostisosad
-
Või70 g
-
Mandlijahu40 g
-
Kaerahelbed60 g
-
Suhkur2 g
-
Sool0.25 tl
-
Valge šokolaad50 g
-
Muna2 tk
-
Piim2 dl
-
Rabarber3 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Seda lihtsat purumagustoitu võid väikeste vormide asemel teha ka suuremas koogivormis.
Sega omavahel mandlijahu, kaerahelbed, suhkur ja sool. Lisa külmad võitükid ja näpi kõik puruseks tainaks. Haki rabarber väikesteks tükkideks.
Jaota ₁⁄₃ purutainast võiga määritud vormide põhja. Aseta peale rabarberitükid. Klopi munad lahti ja lisa piim. Vala muna-piimasegu vormidesse rabarberi peale. Haki valge šokolaad ja jaota ka see vormidesse. Lõpuks puista peale ülejäänud purutainas.
Küpseta väikeseid vormimagustoite 200-kraadises ahjus u 20 minutit.
Serveeri jäätisega.