Koostisosad
-
Haug1 tk
-
Sidrun1 tk
-
Vahtrasiirup3 spl
-
Kirsstomat250 g
-
Rooma salat1 tk
-
Till30 g
-
Sool1 näpuotsatäis
-
Pipar1 näpuotsatäis
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Rimi peakoka Demo soovitus suveks - grilli puuplangul Peipsi haugi! Meie Rimis jälgime, millised kalad on hooajas ja aitame nii kaasa kestlikule kalatarbimisele. Eestimaa Looduse Fond on andnud välja kalafoori, mille abil on lihtne otsustada, millist kala toiduks tarbida, et see ka meie keskkonnale hea oleks. Kui Läänemere haug on fooris kollases, siis Peipsi haug on rohelises ja soovitame seda suveõhtudel lõkke ääres küpsetada. Eriti hästi sobib retsept neile, kes armastavad lihtsaid ent sügavaid maitseid. Sellele lõkkes grillitud haugile annab erilise suitsuse meki karamellistunud vahtrasiirup ja sidruni-tilli kombo.
Lõika roogitud haugist fileed.
Aseta need plangu peale ja kinnita see sinna puutokkide või naeltega.
Maitesta kala soola ja pipraga ning aseta lõkke lähedale küpsema vertikaalses asendis.
Küpseta kala aegajalt kala planguga keerates.
Enne kala täielikku valmimist pinteselda see 3 korda üle vahtrasiirupiga ja lase siirupil küpseda lõpuni koos kalaga.
Aseta ka salat ja kirsstomatid grillile küpsema, maitesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Kui kala on plangul valmis saanud ja tomatid ning salat ka küpsenud, siis serveeri kalale peale korralik kogus tilli ja riivi kergelt ka sidrunikoort.