Purune õunadessert vaniljejogurtiga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kanzi õun4 tk
-
Suhkur100 g
-
Kuivatatud jõhvikad50 g
-
Jahu100 g
-
Mandlijahu50 g
-
Pruun suhkur50 g
-
Mandliekstrakt1 tl
-
Mandlilaastud50 g
-
Sool1 näpuotsatäis
-
Või100 g
-
Jogurt300 ml
-
Vaniljekaun1 tk
-
Mesi2 tl
-
Marjad (nt maasikad/vaarikad/mustikad)300 g
-
Tuhksuhkur2 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Koori Kanzi õunad ja lõika need 1,5 cm kuubikuteks. Sega kuubikud 75 g suhkruga. Lase seista üks tund aeg-ajalt segades
Pane kuubikud sõelale ja lase neil nõrguda. Pane need tagasi kaussi ja sega jõhvikatega
Eelkuumuta ahi 180 °C-ni
Sega kausis ülejäänud suhkur, sh pruun suhkur, jahu, mandlijahu ja mandliekstrakt 30 g mandlilaastude ja soolaga. Lisa väikseks tükeldatud külm või ja sega sõrmeotstega kuni tekib purutainas
Kata ahjuvormi põhi õunatäidisega. Kata see purutainaga ja puista peale ülejäänud mandlilaastud
Küpseta puru 25 min ahjus
Lõika vaniljekaun pikuti pooleks ja eemalda sellest seemned. Sega seemned ja mesi paksu jogurtiga
Serveeri õuna-purusegu vaniljejogurti ja puuviljadega. Puista üle tuhksuhkruga