Purune õunadessert vaniljejogurtiga

  • Küpsetusaeg: 45min
  • Keskmine
Purune õunadessert vaniljejogurtiga

Koostisosad

  • Kanzi õun
     4 tk
  • Suhkur
     100 g
  • Kuivatatud jõhvikad
     50 g
  • Jahu
     100 g
  • Mandlijahu
     50 g
  • Pruun suhkur
     50 g
  • Mandliekstrakt
     1 tl
  • Mandlilaastud
     50 g
  • Sool
     1 näpuotsatäis
  • Või
     100 g
  • Jogurt
     300 ml
  • Vaniljekaun
     1 tk
  • Mesi
     2 tl
  • Marjad (nt maasikad/vaarikad/mustikad)
     300 g
  • Tuhksuhkur
     2 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Koori Kanzi õunad ja lõika need 1,5 cm kuubikuteks. Sega kuubikud 75 g suhkruga. Lase seista üks tund aeg-ajalt segades

Pane kuubikud sõelale ja lase neil nõrguda. Pane need tagasi kaussi ja sega jõhvikatega

Eelkuumuta ahi 180 °C-ni

Sega kausis ülejäänud suhkur, sh pruun suhkur,  jahu, mandlijahu ja mandliekstrakt 30 g mandlilaastude ja soolaga. Lisa väikseks tükeldatud külm või ja sega sõrmeotstega kuni tekib purutainas

Kata ahjuvormi põhi õunatäidisega. Kata see purutainaga ja puista peale ülejäänud mandlilaastud

Küpseta puru 25 min ahjus

Lõika vaniljekaun pikuti pooleks ja eemalda sellest seemned. Sega seemned ja mesi paksu jogurtiga

Serveeri õuna-purusegu vaniljejogurti ja puuviljadega. Puista üle tuhksuhkruga

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne
Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine

Õunapirukas

1h 35min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine