Punapeedihautis punase veini ja portobelloga
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
Kartulipuder
-
Kartulid900 g
-
Toidukoor2.5 dl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Hautis
-
Sibul punane2 tk
-
Porgand3 tk
-
Õli3 spl
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Tomatipüree2 spl
-
Šampinjon Portobello200 g
-
Maisitärklis1 g
-
Punane vein2.5 dl
-
Aedviljapuljong2.5 dl
-
Tüümian1 tl
-
Loorberilehed2 tk
-
Punane peet500 g
Maitsestamiseks
-
Petersell20 g
-
Rukola65 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Punapeedihautis punase veini ja portobelloga on rikas nii välimuse kui ka maitse poolest. Porgand ja punane sibul teevad punapeediga koostööd ja loovad rammusa hautise. Kombineeri sileda kartulipudruga, puista peale hakitud peterselli ja rukolat ning värvikas imeroog ongi valmis.
Kartulipuder: Koori, haki ja keeda kartulid.
Hautis: Koori ja haki sibul. Loputa porgandid ja lõika viiludeks. Prae sibulat ja porgandit pooles õlikoguses praepannil. Pressi sisse küüslauk, sega sisse tomatipüree ning prae veel paar minutit. Pane kõik potti.
Lõika seened neljaks tükiks ja prae pannis ülejäänud õlis. Tõsta needki potti.
Sega maisitärklis vähese koguse veiniga ja vala see ning ülejäänud vein potti koos puljongi, tüümiani ja loorberilehega. Lase u 5 minutit keeda.
Tükelda peedid. Pane tükid potti ja lase kuumeneda.
Puder: Soojenda koor. Tambi kartuleid pudrunuiaga ning mikserda koorega siledaks pudruks. Lisa soola ja pipart.
Haki petersell peeneks.
Serveeri hautist kartulipudruga ning puista peale peterselli ja rukolat.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.