Koostisosad
-
Ricotta400 g
-
Muna1 tk
-
Jahu1 g
-
Juust Parmigiano50 g
-
Sidrun0.5 tk
-
Seente assortii Rimi1 pakk (-i)
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Tšillipipar punanemaitse järgi
-
Petersellmaitse järgi
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Õlipraadimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sulata seened ja haki soovi korral veidi väiksemaks. Prae hakitud sibul ja küüslauk kergelt võis. Lisa seened ning maitse järgi hakitud tšillit. Prae mõni minut. Maitsesta soola, pipra ja hakitud peterselliga. Aseta vaagnale või eraldi taldrikutele.
Sega ricotta muna, jahu ja riivitud Parma või muu kõva juustuga. Maitsesta riivitud sidrunikoore, soola ja pipraga. Kuumuta pannil õli. Vormi tainas sobiva suurusega pätsikesteks ja prae keskmisel kuumusel mõlemalt poolt 5–6 minutit kuldpruuniks.
Lisa ricotta-pätsid seente juurde ja serveeri.