Praetud kuld-merikoger ja köögiviljad
-
Küpsetusaeg: 40min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kuldmerikoger1 tk
-
Kirsstomat500 g
-
Sidrun1 tk
-
Bataat1 tk
-
Rooskapsas200 g
-
Till100 g
-
Petersell50 g
-
Õli200 ml
-
Sool ja pipar1
-
Või80 g
-
Kuiv siider200 ml
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 3 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Puhasta kuld-merikoger soomustest ja seejärel lõika fileedeks (pärast puhastamist on palju lihtsam fileeks lõigata). Kui fileed on valmis pese nad külma veega üle ja jäta paberile kuivama.
Kuumuta pann ja lisa õli ja samas koguses või. Prae rooskapsad kergelt kuldpruuniks maitsesta soola/pipraga ja lisa juurde siider. Jäta keskmise kuumusega podisema.
Koori bataat ja lõika 1cm paksused viilud, maitsesta soola ja pipraga ning määri õliga. Aseta ahjuplaadile bataadid ja 3-4 tomatikobarad, piserda ka tomatid üle õli ja soolaga.
Aseta 180 kraadisesse ahju küpsema 15-20 minutiks (soovi korral võid tomatid varem ahjust eemaldada). Bataati võid soovi korral ka kauem küpsetada.
Kui köögiviljad ahjus küpsevad siis aja pann kuumaks. Vala pannile õli ja aseta kuld-merikogred küpsema naha pool alla (vajuta pannilabidaga kalale peale 5-10sek, et fileed liiga krussi ei tõmbaks. Tee nii iga fileega).
Kui nahapooled on juba kuldpruunid, keera kala ümer ja lisa ka järelejäänud või kogus pannile. Või teeb kalaliha kuldpruuniks ja krõbedaks.
Aseta saumikseri nõusse õlikastme jaoks peterselli lehed, tilli oksad, sidruni mahl (2spl) ja õli 100ml. Blenderda saumikseriga kõik ühtlaseks õlikastmeks. Maitsesta lõpus soola ja suhkruga.
Serveerimiseks lõika järelejäänud sidrunist sektorid ja rösti kuival pannil või kui kasutad grilli tee seda grillil. Sidrun annab karamellisema maitse ja lisab väljapanekusse ilu.