Koostisosad
-
Kana kintsuliha500 g
-
Majoraan2 tl
-
Tüümian1 tl
-
Seente assortii400 g
-
Kukeseened100 g
-
Sibul0.5 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Oliiviõli Extra Light Rimi3 spl
-
Tüümian2 peotäis (-t)
-
Kanapuljong750 ml
-
Sojakaste3 spl
-
Toortatar Rimi200 g
-
Juust Forte50 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Lõigake kanaliha ribadeks ja seejärel kuubikuteks, lisage soola ja pipart ning pool kogust kuivatatud ürte – majoraani ja tüümiani. Pange kõrvale maitsestuma.
Puhastage seened hoolikalt, peske need, kuivatage ja lõigake õhukesteks viiludeks.
Koorige sibul ja lõigake kuubikuteks. Koorige ka küüslauk ja hakkige.
Kuumutage pliidil väikeses kastrulis puljongit koos sojakastmega, millele on lisatud ülejäänud kogus kuivatatud ürte.
Valmistage ette suur, ahjus kasutamiseks ettenähtud pott või küpsetusvorm, mis mahutab umbes 4 l toitu.
Soojendage ahi temperatuurini 180 °C.
Kuumutage suurel ja sügaval pannil 2 spl oliiviõli, lisage hakitud sibul ja praadige seda umbes 5 minutit. Seejärel pange juurde hakitud küüslauk ja kanatükid. Praadige liha igast küljest umbes 2–3 minutit. Valage kõik küpsetusvormi.
Pange seened ja ülejäänud 1 spl oliiviõli samale pannile. Lisage soola ja pipart ning praadige 2–3 minutit. Seejärel valage ka seened kana juurde küpsetusvormi.
Pange juurde kuiv tatar, segage kõik kokku ning maitsestage soola ja pipraga. Lisage segule värsked ürdid (majaraan, tüümian) ning segage kõik läbi.
Valage peale ülejäänud keedupuljong, katke küpsetusvorm fooliumiga ja küpsetage ahjus temperatuuril 180 ˚C 30 minutit.
Võtke toit ahjust, eemaldage foolium ja raputage peale Parmesani või muud kõva juustu. Serveerige oma lemmiksalati ja maitsestamata jogurtiga.