Koostisosad
-
Ploom1 kg
-
Sibul2 tk
-
Suhkur1 g
-
Suitsutatud paprika pulber1 g
-
Tüümian kuivatatud1 g
-
Vürts4 tk
-
Nelk3 tk
-
Koriander jahvatatud1 tl
-
Sool1 g
-
Punase veini äädikas0.75 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 5 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ploome ei pea alati magustoiduga seostama. See hapukasmagus kaste meenutab õige veidi ketšupit ja sobib hästi ka sarnastes olukordades rakendamiseks. Eriti maitsev lisand ahjukanale. Võid 15–30 minutit enne küpsemisaja lõppu kana kastmega ka kergelt pintseldada, nii saab see mõnusa lisamaitse ja pruunistub paremini.