Koostisosad
-
Ploom500 g
-
Piim Rimi165 ml
-
Vahukoor Rimi165 ml
-
Muna4 tk
-
Nisujahu90 g
-
Vanillisuhkur2 tl
-
Brändi1 spl
-
Või1 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ploomi-clafoutis on Prantsusmaalt pärit magustoit, mida küpsetatakse tavaliselt koos tumedate marjadega. Ploomi-clafoutis on teiste sõnadega lihtne, sügistoonidega ploomikook.
Määri kandiline või ümmargune koogivorm (25–26 cm) võiga.
Poolita ploomid ja eemalda kivid.
Aseta ploomipoolikud vormi põhja üksteise kõrvale.
Sega omavahel piim, koor, brändi, vanillisuhkur ja suts soola.
Vahusta hulka munad.
Lõpuks sõelu sisse ka jahu.
Sega kõik läbi ja vala võiga määritud vormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus 40–45 minutit.
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.