Ploomi-clafoutis

  • Küpsetusaeg: 1h 10min
  • Lihtne
Ploomi-clafoutis
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Ploom
     500 g
  • Piim Rimi
     165 ml
  • Vahukoor Rimi
     165 ml
  • Muna
     4 tk
  • Nisujahu
     90 g
  • Vanillisuhkur
     2 tl
  • Brändi
     1 spl
  • Või
     1 g

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Ploomi-clafoutis on Prantsusmaalt pärit magustoit, mida küpsetatakse tavaliselt koos tumedate marjadega. Ploomi-clafoutis on teiste sõnadega lihtne, sügistoonidega ploomikook.

Määri kandiline või ümmargune koogivorm (25–26 cm) võiga.

Poolita ploomid ja eemalda kivid.

Aseta ploomipoolikud vormi põhja üksteise kõrvale.

Sega omavahel piim, koor, brändi, vanillisuhkur ja suts soola.

Vahusta hulka munad.

Lõpuks sõelu sisse ka jahu.

Sega kõik läbi ja vala võiga määritud vormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus 40–45 minutit.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne

Rabarberi-plaadikook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine