Pitsatainas
-
Küpsetusaeg: 4h
-
Keskmine
Koostisosad
-
Pärm12 g
-
Leige vesi3 dl
-
Õli2 spl
-
Mesi0.5 tl
-
Durumjahu1 dl
-
Riisjahu2 dl
-
Kartulijahu1.5 dl
-
Sool0.75 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Otse loomulikult peab olema võimalus saada üks hea gluteenivaba pitsatainas ilma, et selle maitse ja konsistents halveneksid. Laota kleepuv tainas tainakaabitsa abil otse ahjuplaadile laiali. Pane peale oma lemmikkate ja saad maitsva gluteenivaba pitsa.
Murenda pärm kausis. Sega kokku leige vee, oliiviõli ja meega.
Sega kõik kuivained omavahel kokku ja sega seejärel tainavedeliku hulka. Töötle tainast suurel kiirusel ca 5 minutit köögikombainis või elektrilise käsimikseriga (kasuta tainakonkse). Tainas peab olema pehme ja kleepuv.
Laota tainas tainakaabitsa abil õliga määritud ahjuplaadile (ca 40 x 30 cm) laiali. Lase ca 2,5 tundi ilma katmata toatemperatuuril kerkida.
Kuumuta ahi 250 °C-ni.
Küpseta ahjus keskmisel siinil 10 minutit.
Võta pitsa ahjust välja ja pane peale omal valikul kate.
Küpseta pitsat ahjus ülemisel siinil ca 10 minutit või kuni pitsa omandab ilusa värvi. Oota enne pitsa söömist 5–10 minutit, siis jõuab tainas stabiliseeruda. Kui süüa pitsat kohe, kui see on välja võetud, võib see tunduda toorena.