Piparkoogipõhjal mandariini-kohupiimakook
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Keskmine
Koostisosad
Põhi
-
Eesti Pagari mee-mandariini piparkoogitaigen350 g
Täidis
-
Suhkur4 g
-
35% vahukoor2 dl
-
Vanilli-kohupiimapasta600 g
-
Želatiinilehed6 tk
Kate
-
Želatiinilehed3 tk
-
Siirupis mandariinilõigud315 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Jõuluhõngulisel piparkoogipõhjal mahlane kohupiimakook saab värskuse mandariinidest. Tõeline jõuluaja hõrgutis!
Autor: Mari-Liis Ilover, Eesti Pagar
Rulli piparkoogitainas ligikaudu 3 mm paksuseks.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud u 24 cm lahtikäiva vormi põhjale.
Küpseta põhja 170 kraadi juures u 20 minutit, kuni tainas on läbi küpsenud. Tõsta ahjust välja.
Põhja jahtumise ajal valmista täidis. Vahusta koor suhkruga tugevapoolseks vahuks. Lisa kohupiimapasta. Vahusta veel mõni keerd, kuni segu on ühtlane.
Pane 6 želatiinilehte külma veega kaetult ligunema. Leota 5-10 minutit, kuni lehed on pehmed. Pigista želatiinilehed käe vahel kuivemaks, sulata väikeses potis madal kuumusel.
Lase paar minutit jahtuda. Tõsta želatiinisegu hulka 2-3 sl kohupiimatäidist ja sega läbi. See on vajalik temperatuuride ühtlustamiseks ja želatiini paremaks segunemiseks ülejäänud täidisega.
Vala želatiini-kohupiimasegu ülejäänud täidise hulka ja sega täiesti ühtlaseks.
Vala täidis põhjale. Lase koogil tund aega külmas tarduda.
Nõruta mandariiniviilud siirupist. Lao mandariiniviilud kohupiimakattele.
Pane 3 želatiinilehte külma veega kaetult ligunema. Leota 5-10 minutit, kuni lehed on pehmed.
Kuumuta väikeses potis mandariininektar. Pigista želatiinilehed käe vahel kuivaks, pane kuuma nektari hulka ja lase segades sulada.
Lase u 10 minutit jahtuda, kuni leige. Vala mandariinidele.
Tõsta tort külma tagasi ja lase 4 tundi kuni üleöö tarduda. Enne serveerimist võta vormist välja.