Piparkoogimaja
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Piparkoogitaigen500 g
Maja kokkupanek
-
Suhkur300 g
Glasuur kaunistuseks
-
Tuhksuhkur400 g
-
MunaMunavalge
-
Äädikas1 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Joonista paberile sobivad majaosad ja lõika need välja
Rulli tainast jahusel laual 2–3 millimeetri paksused tükid. Aseta ka taignarullile jahu, et tainas rulli külge kinni ei jääks. Pane šabloonid tainale ja lõika osad välja.
Aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Ära küpseta liiga paljusid osi korraga.
Küpseta ahjus umbes 8 minutit. Aseta šabloonid kohe pärast küpsetamist tainale ja lõika majaosade servad sirgeks, kuni osad on veel kuumad. Lase plaatidel jahtuda.
Sulata maja kokkupanemiseks mõeldud suhkur kuival praepannil keskmisel kuumusel. Suhkur peaks olema täielikult sulanud ja helepruun. Lase pannil seista madalal kuumusel, kuniks osi kokku sobitad, vastasel korral võib suhkur kõvaks muutuda.
Sega glasuuri jaoks kokku tuhksuhkur, munavalged ja äädikas. Vahusta seni, kuni glasuur on kõva, soovitavalt miksri või vispliga. Täida kondiitrikott glasuuriga. Kaunista maja glasuuriga.