Piparkoogimaja

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Piparkoogimaja

Koostisosad

  • Piparkoogitaigen
     500 g

Maja kokkupanek

  • Suhkur
     300 g

Glasuur kaunistuseks

  • Tuhksuhkur
     400 g
  • Muna
      Munavalge
  • Äädikas
     1 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Saad õdusa jõulutunde, kui tunned ahjus küpsevast piparkoogitainast levivat imelist lõhna. Pane piparkoogimaja kokku sulanud suhkru abil. Kui maja on püsti, kaunista see glasuuriga.
Kuumuta ahi 175 °C-ni.

Joonista paberile sobivad majaosad ja lõika need välja

Rulli tainast jahusel laual 2–3 millimeetri paksused tükid. Aseta ka taignarullile jahu, et tainas rulli külge kinni ei jääks. Pane šabloonid tainale ja lõika osad välja.

Aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Ära küpseta liiga paljusid osi korraga.

Küpseta ahjus umbes 8 minutit. Aseta šabloonid kohe pärast küpsetamist tainale ja lõika majaosade servad sirgeks, kuni osad on veel kuumad. Lase plaatidel jahtuda.

Sulata maja kokkupanemiseks mõeldud suhkur kuival praepannil keskmisel kuumusel. Suhkur peaks olema täielikult sulanud ja helepruun. Lase pannil seista madalal kuumusel, kuniks osi kokku sobitad, vastasel korral võib suhkur kõvaks muutuda.

Kasta lühikeste seinte vertikaalsed küljed ükshaaval sulasuhkrusse ja kinnita need kiiresti maja pikkade seinte külge. Kanna sulasuhkrut katuse välisele alumisele küljele. Kinnita katus kiiresti seinte külge. Pane korstna osad kokku ja kinnita see katusele.

Sega glasuuri jaoks kokku tuhksuhkur, munavalged ja äädikas. Vahusta seni, kuni glasuur on kõva, soovitavalt miksri või vispliga. Täida kondiitrikott glasuuriga. Kaunista maja glasuuriga.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine
Omamärgimaitsed
Rimi omamärgitoodete retseptid

Šokolaadiküpsised

25min • Lihtne
Autor: Laura Oro ja Paulig

Moosised muumia pirukad

30min • Keskmine

Vanaema õunakook

1h • Keskmine

Rabarberi-mandlikook

1h 40min • Keskmine