Piparkoogid

  • Küpsetusaeg: 1h 30min
  • Keskmine
Piparkoogid

Koostisosad

  • Fariinsuhkur
     250 g
  • Suhkrusiirup hele
     75 ml
  • Vesi
     75 ml
  • Või
     150 g
  • Jahvatatud kaneel
     1 g
  • Jahvatatud ingver
     1 g
  • Jahvatatud nelk
     1 tl
  • Nisujahu
     360 g
  • Söögisooda
     1.5 tl

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Piparkoogid on jõulude aja klassika ja meie retseptiga saad fantastiliselt head koogid, mille maitses tõusevad esile kaneel, ingver ja nelk. Piparkoogitaigen on pehme ja hõlpsasti küpsetatav.
Sega kastrulis fariinsuhkur, siirup ja vesi. Kuumuta segu keemiseni.

Lisa või ja lase sellel segamata sulada. Või võid margariiniga asendada

Lisa vürtsid.

Sega sisse söögisooda ja jahu.
Mähi tainas kilesse. Jäta järgmise päevani jahedasse seisma.
Kuumuta ahi 175 °C-ni.
Sõtku tainas jahusel laual siledaks. Küpseta üks piparkook prooviks, et tainast kontrollida – kui kook on vedel, siis lisa tainasse veidi jahu.
Rulli tainas õhukeseks ja lõika piparkoogid vormi abil välja. Aseta need võiga määritud ahjuplaadile või küpsetuspaberile. Küpseta kooke ahju keskosas 175 °C juures 6–8 min.

Lase kookidel plaadil jahtuda. Hoia järelejäänud tainast sügavkülmas.

Sarnased retseptid

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Mesine müsli

30min • Lihtne