Koostisosad
Põhi
-
Piparkoogitainas500 g
Täidis
-
Rimi vahukoor350 ml
-
Tume šokolaad350 g
Kate
-
Marjad
-
Röstitud pähklidmaitse järgi
-
Meresoolahelbedmaitse järgi
-
Piparmüntmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Valmista kodus ise krõbedad piparkoogid! Need tummised piparkoogi-šokolaadikoogikesed sobivad ideaalselt näiteks tassi musta kohviga.
Suru piparkoogitainas väikeste tartletivormide põhja. Tee kahvliga põhja sisse mõni auk ja toesta ääred fooliumiga.
Lase 180-kraadises ahjus 7–8 minutit küpseda, kuni põhi muutub krõbedamaks. Lase jahtuda ja eemalda vormist.
Täidise jaoks haki šokolaad tükkideks. Kuumuta koor keemiseni, tõsta tulelt ja lisa šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud, ja vala korvikestesse.
Aseta tartletid koos täidisega umbes 20 minutiks külmkappi.
Kaunista marjade, pähklite, meresoolahelveste ja mündiga.