Petersellis praetud sealiha välisfilee röstitud juurviljadega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
Juurviljad
-
Kartul900 g
-
Pastinaak2 tk
-
Porgand3 tk
-
Juurseller100 g
-
Õli1 spl
-
Tüümian1 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Karridipp
-
Hapukoor Rimi2 dl
-
Karri1 g
-
Mangotšatni1 spl
Liha
-
Sealiha600 g
-
Petersell20 g
-
Või Rimi1 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Uue maitsekogemuse saamiseks proovi sealihafileed praadida värske peterselliga. Pärast serveerid liha röstitud juurviljadega, täpsemalt kartuli, pastinaagi, porgandi ja juurselleriga. Maitsesta tüümiani, soola ja pipraga ning saad tervisliku roa, mida serveerida maitsva karridipiga.
Kuumuta ahi 225 °C-ni ja pane ahjuplaat sisse.
Juurviljad: pese juurviljad ja poolita kartulid ning lõika pastinaagid, porgandid ja seller tükkideks. Sega oliiviõliga ning maitsesta tüümiani, soola ja pipraga. Pane juurviljad kuumale ahjuplaadile. Küpseta ahjus keskmisel siinil umbes 25 minutit.
Karridipp: sega kokku hapukoor ja karri ning maitsesta soola ja pipraga. Sega sisse mangotšatni või õunamoos.
Liha: lõika liha umbes 1,5 cm paksusteks viiludeks. Tükelda petersell ja prae liha selles. Lisa lihale soola ja pipart ning prae võis praepannil umbes 3 minutit kummalgi küljel.
Serveeri liha juurviljade ja karridipiga.