Peekoni-seenetäidisega kartulid
-
Küpsetusaeg: 1h 10min
-
Keskmine
Koostisosad
Peekoni-seenetäidisega kartulid
-
Kartul4 tk
-
Toorsuitsupeekon6 viil (-u)
-
Šampinjonid4 tk
-
Hapukoor2 spl
-
Sinep1 spl
-
Riivjuust4 g
-
Till1 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Koduselt ja turvaliselt maitsevad täidetud kartulid on parimad kohe soojalt, ahjust tulles. Samas saab neid suupistena ampsata ka jahtunult. Lõika külmkapis seisnud kartulipoolik väiksemateks tükkideks ja saadki ülimõnusad väikesed ampsud.
Täidetud kartulite tegemiseks on hea kasutada suuremaid mugulaid. Vali täitmiseks umbes peopesasuurused kartulid, mille kaal võiks jääda 200–250 grammi kanti. Kõige lihtsam on neid valida toidupoe lahtisest kartuliletist.
Olenevalt kasutatud kartulite suurusest võib juhtuda, et täidist jääb üle. Selle võid eraldi küpsetusvormis koos kartulipoolikutega ära küpsetada.