Peeditartar murulaugu-aioli’ga

  • Küpsetusaeg: 35min
  • Lihtne
Peeditartar murulaugu-aioli’ga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

Peeditartar

  • Peet aurutatud
     400 g
  • Kapparid
     20 g
  • Dijoni sinep
     10 g
  • Palsamikreem
     5 ml
  • Sool
      maitse järgi
  • Must pipar
      maitse järgi

Murulaugu-aioli

  • Kikerhernekonservi vedelik
     60 ml
  • Dijoni sinep
     10 g
  • Sidrunimahl
     15 ml
  • Toiduõli
     120 ml
  • Külmpressitud oliiviõli
     10 ml
  • Küüslauk
     2 küüs (-nt)
  • Murulauk
     40 g
  • Õunaäädikas
     2 ml
  • Sool
      maitse jäegi
  • Suhkur
      maitse järgi
  • Must pipar
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Itaalia köök tugineb küll traditsioonidele, kuid võtab omaks ka uuemaid toidutrende. Mitmesugused köögiviljaroad on olnud seal alati au sees, kuid nüüd on lisandunud veganitoidud ja gluteenivabad road. Uute suundadega läheb kaasa ka restoran Lucca ning pakub peeditartari juurde taimset aioli’t.

Haki peet ja kapparid 2–3 mm kuubikuteks ning pane sõelale nõrguma.

Maitsesta palsamikreemi, sinepi, soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

Murulaugu-aioli’ks sega kõrges kausis saumikseriga kokku kikerhernekonservi vedelik, tükeldatud küüslauk, sinep ja õunaäädikas.

Nirista sekka toiduõli ja jätka mikserdamist, kuni kaste omandab paksu majoneesi konsistentsi.

Maitsesta soola, suhkru ja musta pipraga. Sega purustatud murulauk oliiviõliga ja lisa majoneesile. Eelista külmpressitud oliiviõli.

Tõsta peeditartar serveerimiseks peedilehepadjale ja nirista peale aioli’t.

Sarnased retseptid

Katri Merisalu
Toitumisnõustaja
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja