Koostisosad
Supipõhi
-
Peet700 g
-
Porgand2 tk
-
Sibul punane1 tk
-
Varsseller1 tk
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Pett500 ml
-
Õunaäädikasmaitse järgi
-
Meresoolmaitse järgi
-
Oliiviõlipraadimiseks
-
Petersell1 peotäis (-t)
Serveerimiseks
-
Värske soolakurk2 tk
-
Redis3 tk
-
Muna2 tk
-
Tillmaitse järgi
-
Roheline sibulmaitse järgi
-
Petersellmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Maitsva supi valmistamine ei pea olema keeruline. Petiga peedisupi nautimiseks kuumal suvepäeval tuleb esmalt vajaminevad koostisosad hakkida, seejärel keeta ning segada. Nii lihtne see ongi!
Koori köögiviljad, haki peet ja porgand tikukesteks, sibul õhukesteks ribadeks ja küüslauk peeneks pudiks.
Kuumuta pannil oliiviõli sees esmalt peeti ja porgandit, kuni need on peaaegu pehmed, lisa siis õunaäädikas ja lase aurustuda.
Lisa sibul ja küüslauk ning prae kogu segu läbi nii, et kõik köögiviljad on pehmed, kuid mitte pudrused.
Lase jahtuda.
Haki soolakurgid, redised, keedumunad ja ürdid.
Sega suures kausis supipõhi võimalikult külma petiga ning maitsesta.
Tõsta supp väiksematesse kausikestesse ning lisa hakitud kurgid, redised, keedumuna ja ürdid.