Koostisosad
Munad
-
Kanamuna4 tk
-
Peedimahl3 dl
-
Majoneesserveerimiseks
Petersellipesto
-
Petersell1 peotäis (-t)
-
Õli1.5 dl
-
Küüslauk2 küüs (-nt)
-
Päevalilleseemned1 peotäis (-t)
-
Riivitud juust50 g
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mõni lahendus on nii lihtne ja samas geniaalne. Nõnda saab kerge vaevaga valmistada kelmikalt purpurse raamistusega pühademune, mis iga pidulaua särama löövad. Juurde paku kas meelepärast majoneesi – muna majoneesiga on ju teada-tuntud maitseklassika – või siis erkrohelist petersellipestot. Võid neid kirkaid mune sättida ka oma rohelisse lemmiksalatisse!
Keeda mune soolaga maitsestatud vees 8–10 minutit. Jahuta kiirelt külma vee all ja koori. Tõsta munad peedimahla sisse nii, et need oleksid üleni kaetud, ja jäta umbes kaheks tunniks seisma. Ära liiga pikalt värvi, sest muidu imbub punane värv munakollaseni välja.
Sel ajal, kui munad peedimahlas kümblevad, valmista petersellipesto. Selleks tõsta kõik koostisosad köögikombaini või purustajasse ja töötle ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
Poolita munad, säti vaagnale ja serveeri koos petersellipesto ja majoneesiga.