Koostisosad
-
Tatar250 g
-
Punane peet400 g
-
Juust100 g
-
Kuivatatud ploom50 g
-
Pune3 tl
-
Sibul1 tk
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Muna2 tk
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Maisitangpaneerimiseks
-
Oliiviõlipraadimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Keeda või küpseta ahjus fooliumi sees pehmeks punapeet. Riivi peet ja juust jämeda riiviga.
Purusta köögikombainis küüslauk, sibul ja mustad ploomid, lisa peedile-juustule. Sega juurde “eilne puder” ehk keedetud hirss, tatar, riis või kinoa, seejärel esmalt üks muna. Kui tainas tundub juba piisavalt hästi vormitav, piirdu ühe munaga, kui ei, lisa teinegi. Maitsesta.
Vormi märgade käte abil tainast pallikesed, paneeri neid soovi korral odra- või maisimannas ning tõsta õliga üle piserdatud ahjuplaadile. Piserda ka pealmist külge õliga ja küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit ühelt poolt, pööra külge ning küpseta 15 minutit teiselt poolt. Võid neid ka pannil praadida, kuid ära panni üle koorma – jäta pätsikeste vahele piisavalt ruumi, et oleks lihtsam neil külge pöörata.
Maitsevad hästi nii soojalt kui ka külmalt.