Klõpsates YouTube'i esita nupule, nõustute, et teie valitud RIMI retseptivideod laaditakse YouTube'ist ning kohalduvad YouTube'i privaatsusseaded ja privaatsuspoliitika.
Peakokkade kolmekäiguline õhtusöök - Pearoog röstitud part, bataadi ja apelsinikapsaga
-
Küpsetusaeg: 1h
-
Keskmine
Koostisosad
-
Terve part1 tk
-
Viie pipra segu10 g
-
Meresool10 g
-
Õli100 g
-
Bataat1 kg
-
Sibul Šalott300 g
-
Hapukapsas jõhvikatega900 g
-
Apelsin3 tk
-
Mandariin3 tk
-
Loorber3 vart
-
Tähtaniistk
-
Kaneelikoor2 tk
-
Suhkur50 g
-
Vahtrasiirup100 g
-
Rosmariin1 punt (-i)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Vaata, kuidas valmib eelroog ehk lõhe Wellington beárni kastmega >
Magustoit ehk Rimi brownie jõhvikate ja vahukommidega >
Võta viiepipra segu, lisa sinna soola, õli ja vahtrasiirupit.
Võta part ja lõika sell rinnaku poole noaga risti salgud.
Lõika 1 apelsin ja 1 mandariin sektoriteks ja pista need koos loorberiga pardi sisse.
Määri part pealt maitseaine seguga kokku ja masseeri maitsed liha sisse.
Aseta part küpsetusnõusse ja pane ahju 180 kraadi juurde 1 tunniks.
Pane kapsas potti hauduma. Pigista juurde kahe apelsini mahl (kui on peenike riiv, siis koor ka) lisa õli, soola ja suhkrut, vahtrasiirupit, tähtaniis ja kaneelipulgad. Hauta madalal kuumusel, kuni kapsas muutub klaasjaks.
Koori bataadid ja sibulad. Lõika mõlemast paksud viilud.
Aseta need kaussi, lisa pisut õli, soola ja musta pipart ning rebi juurde rosmariini oksi.
Sega läbi ja jäta ootele, kuni pardi küpsemisest on saanud tund. Siis võta part ahjust välja ja tõsta see hetkeks lõikelauale.
Aseta bataadid ja sibulad samale küpsetusnõule ja tõsta part nende otsa.
Pane uuesti ahju umbes 45 minutiks, kuni bataadid on pehmed. Valmis.