Pärsia jõulukana

  • Küpsetusaeg: 1h 20min
  • Keeruline
Pärsia jõulukana

Koostisosad

Kana

  • Sidrun
     1 tk
  • Broiler
     2 kg
  • Sool
     2 tl
  • Must pipar
     0.5 tl
  • Granaatõunasiirup
     2 spl

Kaste

  • Kollane sibul
     2 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Ingver
     1 g
  • Tomat
     4 tk
  • Õli
     2 spl
  • Kurkum
     0.5 tl
  • Vürtsisegu
     2 tl
  • Vesi
     2 dl
  • Kanapuljong
     1 pakk (-i)
  • Maitsestamata jogurt Rimi
     1 dl
  • Sool
      maitse järgi
  • Pipar
      maitse järgi

Riis

  • Kapparid
     1 g
  • Basmati riis Rimi
     3 dl
  • Toidukoor
     1 spl
  • Kaneelipulgad
     3 tk
  • Vesi
     5 dl
  • Sool
     2 tl
  • Safran
     0.05 g

Kate

  • Mandel
     1 dl
  • Rosin
     1 dl
  • Granaatõun
     0.5 tk
  • Petersell
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kutsu fantastiliselt maitsva Pärsia kanaroa abil jõulupeole idamaised aroomid. Selles retseptis ei lõhna hästi mitte ainult kana, vaid ka riisile lisavad vürtsi kaneel, kapparid ja safran. Sealjuures kaunistavad kana röstitud mandlid, rosinad ja granaatõuna seemned.

Kuumuta ahi 200 °C-ni.

Kana: pressi sidrunist mahl välja. Masseeri kana sidrunimahla, soola ja pipraga kokku ning pane kana ahjukindlasse vormi küpsetades seda ahju alumises osas umbes 30 minutit.

Kui kana on kena värvusega, vähenda ahju temperatuur 150 °C-ni. Lase kanal veel umbes 1,5 tundi ahjus seista, kuni sisetemperatuur on koiva juures 82 °C.

Kui on umbes 15 minutit jäänud, pintselda kana 2–3 korda granaatõunasiirupiga.

Kaste: koori sibul, küüslauk ja ingver. Haki sibul ning riivi küüslauk ja ingver. Lõika tomatid kuubikuteks. Prae sibul ja küüslauk õlis suures potis. Sega sisse ingver, kurkum ning vürtsisegu (eeista seitsme vürtsi segu) ja prae ka neid.

Lisa tomatid, vesi ja puljong ning keeda aeglasealt segades umbes 10 minutit Sega aeg-ajalt. Jäta seisma serveerimiseni.

Riis: haki kapparid. Pane riis sõelale, loputa külma veega ja lase ära voolata.

Prae kapparid võis. Lisa riis, kaneelipulgad, koor, vesi, sool ja safran. Aja riis keema, sega ning keeda aeglaselt kaane all vastavalt pakendi juhisele.

Kate: haki mandel jämedalt ja prae kuival pannil. Haki petersell peeneks.

Eemalda kanast kondid ja lõika kana tükkideks.

Kaste: aja kaste jogurtiga keema ning maitsesta soola ja pipraga.

Pane riis kandikule. Aseta kana riisile ja puista peale rosinaid, mandleid, granaatõuna seemneid ja peterselli. Serveeri kastmega.

Sarnased retseptid

Koorene kana

25min • Lihtne

Ahjukartuli salat

1h • Lihtne