Pardikoiva-confit ehk pikalt küpsenud pardikoib
-
Küpsetusaeg: 4h
-
Keskmine
Koostisosad
Pardikoiva-confit ehk pikalt küpsenud pardikoib
-
Pardikoivad4 tk
-
Meresool3 g
-
Pipar
-
Küüslauk5 küüs (-nt)
-
Rosmariin
-
Tüümian1 peotäis (-t)
-
Tšillihelbed
-
Loorberilehed2 tk
-
Pardirasv500 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mitu tundi ahjus rasva sees haudunud pardikoib on Prantsuse talupojaköögi kingitus maailmale ja aukohal ka tänapäeval. Koib muutub pikalt hautades lausa suus sulavaks ja pehmeks, tuues välja pardiliha parimad omadused. Niisugune toekas praad sobib hästi aastalõpu veidi pidulikumaks ja rikkalikuks toidukorraks. Pardikoivad võib varem valmis teha ja hoida rasva sees külmas ning õigel õhtul lihtsalt pruunistada need ahjus – nii kulub maitsva ja küllusliku jõuluroa valmistamiseks pidupäeval vaid pool tundi.