Koostisosad
-
Pardifilee2 tk
-
Sool
-
Pipar
Jõuluvürtsidega apelsinikaste
-
Apelsinimahl2.5 dl
-
Valge veini äädikas2 spl
-
Mesi2 g
-
Vana Tallinna liköör3 spl
-
Kaneelikoor1 tk
-
Ingver3 viil (-u)
-
Tähtaniis3 tk
-
Nelk3 tk
-
Maisitärklis0.5 tl
-
Vesi
-
Või
-
Sool
-
Pipar
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Mahlast, seest veel pisut roosat ja pannil krõbeda nahakooriku saanud pardifileed on võimatu mitte armastada. Ja kui juba kord pardifilee valmistamise käppa saad, siis lihtsamat pidurooga on raske ette kujutada. Selles retseptis aitab fileele lõppviimistluse anda jõuluvürtsidega apelsinikaste.
Part: Joonista terava noa abil rasvase nahapoole sisse peened ruudud. Ära liha sisse lõikeid tee, muidu jookseb mahl välja ja part jääb kuivaks
Apelsinikaste: Sega potis apelsinimahl teiste kastme koostisainetega (välja arvatud tärklis ja või), kuumuta keemiseni
Serveerimine: Lõika terava noa abil fileest viilud ja serveeri apelsinikastmega
Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.
Alkohol võib kahjustada teie tervist.