Pardi rinnafilee veinikastmes

  • Küpsetusaeg: 40min
  • Lihtne
Pardi rinnafilee veinikastmes

Koostisosad

  • Või
     200 g
  • Pardirinnafilee
     500 g
  • Punane vein
     150 ml
  • Veisepuljong
     150 ml
  • Sibul
     2 tk
  • Šampinjonid
     150 g
  • Ploomtomat
     150 g
  • Küüslauk
     1 küüs (-nt)
  • Looberileht
     2 tk
  • Sool
      maitsestamiseks
  • Pipar
      maitsestamiseks

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Hapukapsad ja seapraad on küll maitsev ja traditsiooniline valik jõulu- ja aastavahetuse peolauale, kuid aeg-ajalt on tore katsetada vahelduseks ka uusi maitseid. Valmista sel talvel midagi hoopis teistsugust – pardi rinnafileed punase veini kastmes, serveeritud koos ahjus küpsenud šampinjonide ja tomatitega ning kartulipudruga.

Ära lase end selle roa nimest heidutada – tegelikkuses ei ole selle valmistamine sugugi keeruline! Selle retsepti pani kokku 12-aastane noorkokk Hugo Kaal, kes julgustab ka sind köögis rohkem katsetama.

Haki küüslauk ja sibul ning prae pannil läbi.
Vala peale punane vein ja aseta veini sisse loorberilehed ning kuumuta.
Tükelda tomatid ja šampinjonid ja aseta ahjuvormi.
Seejärel maitsesta soola ja pipraga ning sega läbi oliivõliga.
Aseta ahju ning küpseta 190 kraadi juures 15-20 minutit.
Kuivata pardi rinnafilee köögipaberiga, tee selle pinnale õrnad sisselõiked ja maitsesta soolaga.
Pruunista pannil rinnafileed mõlemalt poolt ning seejärel sulata pannil või.
Kasta rinnafileed sulanud võiga.
Kurna punane vein kastrulisse ning vala peale veise puljong. Kuumuta.
Viiluta pardifilee ning serveeri koos šampinjonide ja tomatite, kartulipuduru ja veinikastmega.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga.

Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Sarnased retseptid

Peedi jõulutart

2h • Keeruline

Koorene kana

25min • Lihtne