Pardi-rillette röstitud saial
-
Küpsetusaeg: 3h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Pardi-rillette röstitud saial
-
Pardikoivad2 tk
-
Küüslauk4 küüs (-nt)
-
Loorberilehed4 tk
-
Tüümian1 viil (-u)
-
Pardirasv150 g
-
Pipar
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Rillette on lähedalt sugulane confit’ga, mis tähendab, et nende valmistuskäik on algusfaasis sarnane. Edasi tuleb aga pehmeks haudunud liha pista väiksemaks tükeldatuna vormi või purki ja katta maitsestunud pardirasvaga. Selle roa sünniloo põhjuseks oli võimalus sedasi liha pikemalt säilitada, nüüd tasub aga rillette’i valmistamine ette võtta siis, kui soovid nautida ja külalistele pakkuda piduroa väärilist külluslikku määret.