Pardi-rillette röstitud saial

  • Küpsetusaeg: 3h 30min
  • Keskmine
Pardi-rillette röstitud saial

Koostisosad

Pardi-rillette röstitud saial

  • Pardikoivad
     2 tk
  • Küüslauk
     4 küüs (-nt)
  • Loorberilehed
     4 tk
  • Tüümian
     1 viil (-u)
  • Pardirasv
     150 g
  • Pipar
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Rillette on lähedalt sugulane confit’ga, mis tähendab, et nende valmistuskäik on algusfaasis sarnane. Edasi tuleb aga pehmeks haudunud liha pista väiksemaks tükeldatuna vormi või purki ja katta maitsestunud pardirasvaga. Selle roa sünniloo põhjuseks oli võimalus sedasi liha pikemalt säilitada, nüüd tasub aga rillette’i valmistamine ette võtta siis, kui soovid nautida ja külalistele pakkuda piduroa väärilist külluslikku määret.

Patsuta pardikoivad majapidamispaberiga kuivemaks, hõõru soola ja pipraga sisse.
Tõsta kaussi koos kooritud ja jämedalt tükeldatud küüslauguküünte, loorberilehtede ja tüümianiokstega.
Suru koivad maitseainete sisse ning jäta vähemalt 8–12 tunniks jahedasse maitsestuma.
Enne ahju pistmist tõsta umbes tund aega varem toatemperatuurile.
Sulata pannil rasv.
Tõsta pardikoivad ahjuvormi, mille need peaksid ilusti ära täitma, ja kalla peale sulatatud rasv.
Aseta vorm 220-kraadisesse ahju umbkaudu 20 minutiks.
Alanda siis temperatuur 150–160 kraadini ja “unusta” pardikoivad 2,5–3 tunniks küpsema.
Ahjust välja tõstes jahuta veidi, eemalda liha kontidelt.
Tükelda liha väikemaks ja tõsta purki või vormi.
Eemalda rasva seest küüslauk, loorberilehed ja tüümianioksad.
Kalla rasv pardilihale peale.
Tõsta jahedasse, et rasv taheneks.
Serveerides paku juurde krõbedaks röstitud saia või leiba ja marineeritud köögivilju.

Sarnased retseptid

Õuna purukook

2h 30min • Keskmine