Pannifriikad herneste ja munaga

  • Küpsetusaeg: 20min
  • Lihtne
Pannifriikad herneste ja munaga
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Rapsiõli
     3 spl
  • Friikartulid
     2 peotäis (-t)
  • Herned
     1 peotäis (-t)
  • Muna
     2 tk
  • Petersell
      Värske
  • Sool
     

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Kui sügavkülmast on võtta friikaid ja herneid, on panniroog samahästi kui valmis. Valmistamine on piisavalt lihtne, nii et lapsed saavad ise hakkama. Friikate asemel võib kasutada ka eelmisest päevast jäänud keedukartuleid, mis tuleks viiludeks lõigata. Koostisosi kaaluda pole vaja, peotäiemõõt on selle mõnusa pannitäie juures igati kohane!

Kuumuta pannil õli ja tõsta sellesse külmutatud friikartulid. Prae keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, vahepeal segades, kuni kartulid hakkavad värvi saama ja on läbi kuumenenud
Maitsesta soolaga
Lisa külmutatud herned ja küpseta veel mõni minut
Lükka pannilabidaga kartulitesse-hernestesse süvendid ja löö neisse lahti munad
Keera kuumus madalaks ja kui pannil on kaas, aseta see peale. Asja ajab ära ka foolium
Küpseta veel 5–10 minutit kuni munad on soovitud küpsusastmes
Raputa peale hakitud peterselli ja naudi kasvõi otse pannilt

Sarnased retseptid

Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Peedismuuti

5min • Lihtne
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine