Panna cotta pirukas pistaatsiapähklite, šokolaadi ja vaarikatega
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Keeruline
Koostisosad
Pirukatainas
-
Nisujahu225 g
-
Suhkur50 g
-
Vanillisuhkur1 tl
-
Kakao1 spl
-
Või100 g
Panna cotta
-
Želatiinilehed2 tk
-
Vanillikaun1 tk
-
Valge šokolaad100 g
-
Vahukoor400 ml
-
Pistaatsiapähklid100 g
Kaunistamiseks
-
Vaarikad125 g
-
Piparmünt0.5 punt (-i)
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 6 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Sellest maitsvamat panna cotta pirukat valge šokolaadiga ei ole olemas. Panna cotta pirukas sobib hästi aastavahetuse magustoiduks, kuid serveerida võib seda loomulikult ka aastaringselt. Võimalusel puista pirukale ka värskeid vaarikaid ja piparmünti.
Vormi tainas ristkülikuks ja jäta umbes 20 minutiks kilesse pakendatult külmkappi.
Kata tainaga ahjuvormi põhi ja servad (umbes 10x35 cm) ning suru pealt siledaks.
Aseta tainale ettevaatlikult foolium ja küpseta pirukapõhja ahju keskosas umbes 20 minutit. Võta ahjust välja ning eemalda foolium ettevaatlikult ja vajadusel lase paar minutit ilma fooliumita ahjus seista. Lase pirukapõhjal jahtuda.
Panna cotta: pane želatiinilehed umbes 5 minutiks külma vette. Poolita vanillikaun pikkupidi ja kraabi seemned välja. Haki šokolaad väiksemateks tükkideks.
Haki pähklid jämedalt.
Vala panna cotta tainas pirukapõhjale. Puista peale pähklid. Pane vähemalt 4 tunniks sügavkülma.