Paneeritud jõulukalkun
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kalkuni rinnaliha1 kg
-
Magus sinep0.3 dl
-
Tuhksuhkur1 g
-
Apelsinpool teelusikatäit
-
Munakollane1 tk
-
Leivapuru1.5 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Keedetud kalkunirind on maitserikas jõulusingi asendaja. Kõige paremini sobib see paneerimiseks sinepi ja leivapuruga. Lõika jõulukalkun õhukesteks viiludeks ja naudi virdeleiva (vürtsleib) ja hea sinepiga.
Pane ahi kuumenema 225 °C-le. Pane ilma võrguta kalkun küpsetuspaberiga kaetud plaadile.
Sega kaussi kõik koostisosad (sh aplsini riivitud koor) peale 1/2 sl leivapuru (1 kg kalkuniliha kohta). Kata kalkun seguga. Piserda peale ülejäänud leivapuru.
Grilli kalkunit ahjus keskmisel siinil umbes 10 minutit. Võta välja ja lase jahtuda.