Paksoivokk

  • Küpsetusaeg: 35min
  • Lihtne
Paksoivokk
Ajakiri Toit&Trend
Toit&Trend retseptid

Koostisosad

  • Hiina kapsas
     2 tk
  • Küüslauk
     3 küüs (-nt)
  • Ingver
     0.5 tk
  • Tšillipipar
     1 tk
  • Oliiviõli
     3 spl
  • Seesamiseemned
     2 g
  • Kanapuljong
     500 ml
  • Maisitärklis
     1 g
  • Riisinuudlid Santa Maria
     180 g
  • Sool
      maitse järgi

Juhised

Pane tähele!

See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.

Hapukapsast on isu täis ja värsket peakapsast veel ei tule? Hiinlastel on paksoi ehk Hiina lehtnaeris sama oluline köögivili nagu meil valge peakapsas – lõhnab pannil ja potis nagu meilegi tuttavad kapsad, kuigi näeb hoopis teistmoodi välja.

Lõika paksoil ehk Hiina kapsal väike tükk sabast maha, lõika kapsaline pikuti pooleks ja pooled omakorda pooleks.

Kuumuta vokkpannil õli, lisa peeneks hakitud küüslauk, ingver ning soovi korral tšilli.

Viska kuumale pannile mõneks minutiks ka paksoid ja seesamiseemned, sega aegajalt, kuni paksoi hakkab  rohelisest osast juba kergelt pruunistuma.

Vala pannile maisitärklisega segatud puljong, lisa riisinuudlid. Kata pann kaanega, tõsta tulelt ning lase kümmekond minutit kaane all tõmmata.

Maitsesta soolaga ja valmis see ongi!

Sarnased retseptid

Kukeseenekaste

5min • Keskmine

Dandan-nuudlid

45min • Keskmine

Seljanka kolme lihaga

30min • Keskmine
Katri Merisalu
Toitumisnõustaja

Kõrvitsakarri

45min • Lihtne