Koostisosad
-
Lehttaigen5 tk
-
Brokoli300 g
-
Riivjuust500 g
-
Küüslaugupulbermaitse järgi
-
Oliiviõlipintseldamiseks
-
Soolmaitse järgi
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Lihtne küpsetis saab tänu väikesele sättimisele armsa ja lastesõbraliku välimuse, ent maitseb hästi nii suurtele kui ka väikestele.
Sulata lehttainas vastavalt pakendi juhistele.
Kui valmistas väikesed pirukad, tee iga taignalehe servast ca 1 cm kaugusele sisselõige, taina keskosa torgi kahvliga auklikuks.
Eelküpseta tainaplaate 200-kraadise ahju keskosas umbes 10 minutit
Arvesta igale tainaplaadile üks muna – jäta munakollane terveks, munavalge sega juustuga kokku.
Kata eelküpsetatud tainaplaat munaga segatud riivjuustuga.
Lõika brokolist õhukesed viilud, mis näevad välja nagu väikesed puud. Säti „puud“ juustuse tainasiilu kahele poole servadesse.
Iga õisiku servadest jääb rohelist pudi järele – puista see „puude“ alla „metsa“ taimestikuks.
Jäta „metsa“ keskele vaba plats läbi metsa kumava „päikese“ ehk munakollase jaoks. Vajuta lusika abil juustukatte sisse lohk, milles munakollane püsib ilusasti pesas. Aseta kollane oma kohale.
Pintselda brokoliviilud oliiviõliga üle, raputa neile pisut soola. Puista pirukakattele soovi korral küüslaugupulbrit või riivi muskaatpähklit.
Pista 5-10 minutiks ahju tagasi, kuni juustukate mullitab ning muna on hüübinud.