Koostisosad
-
Päevalilleseemned200 g
-
Kaerahelbed100 g
-
Linaseemned Rimi3 g
-
Seesamiseemned Rimi2 g
-
Porgand2 tk
-
Varsseller1 tk
-
Sibul1 tk
-
Ürdi- ja pipramaitseaine Selection by Rimi3 tl
-
Himaalaja roosa sool Selection by Rimimaitse järgi
-
Keev vesi100 ml
-
Oliiviõliküpsetamiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kevad on küll rohkem seemnete külvamise aeg, kuid see ei takista ka seemnete söömist.
Purusta päevalilleseemned köögikombainis peenemaks nii, et jahvatuse tulemus meenutab odrakruubi struktuuri – päris jahuks pole seemneid tarvis töödelda, väike krõmps käib asja juurde.
Koori porgandid ja keeda poolpehmeks (võid kasutada ka hästi peene riiviga riivitud värsket porgandit). Purusta seller ja sibul koos porganditega köögikombainis pudiks.
Vala keev vesi kaerahelvestele ja lase neil kümmekond minutit kaane all liguneda ning vedelik endasse tõmmata.
Sega kõik koostisosad kokku, maitsesta soola ja maitseainega.
Mätsi märgade käte vahel õliga piserdatud ahjuplaadile meelepärase suurusega pihvid, vajuta peopesa abil lapikuks, piserda pealt oliiviõliga ning küpseta 200-kraadise ahju keskosas kõigepealt ühelt poolt 10 minutit. Pööra pihvid ringi ja küpseta teiselt poolt sama palju.