Õunapirukas
-
Küpsetusaeg: 1h 35min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kanzi õun4 tk
-
Või125 g
-
Muna3 tk
-
Tuhksuhkur125 g
-
Jahu150 g
-
Mandlijahu75 g
-
Vanillisuhkur2 tl
-
Küpsetuspulber10 g
-
Sool0.5 tl
-
Aprikoosimoos150 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 10 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Eelsoojenda ahi 160 C-ni
Koori Kanzi õunad, lõika need neljaks ja eemalda südamikud. Suru hambatikk läbi õunaveerandite kitsa poole. Viiluta õuna lai pool peaaegu hambatikuni, nii et õunaveerandid püsiksid kitsast servast endiselt koos. Eemalda hambatikk
Määri lahtikäiv koogivorm võiga
Vahusta mune 5 minutit tuhksuhkruga kuni moodustub helekollane kreem
Sõelu jahu koos mandlijahu, vanillisuhkru, küpsetuspulbri ja soolaga kaussi
Sega jahusegu ja sulatatud või spaatli abil munaseguga kuni tainas on paks ja sile. Vala tainas lahtikäivasse koogivormi
Suru õunaveerandid tainasse
Küpseta kooki 160 C-ni eelkuumutatud ahjus u 50 min kuni see on küpsenud ja kuldpruun. Lase 10 min jahtuda
Suru moos lusikaga läbi sõela. Kata piruka pind moosiga