Õunaburger
-
Küpsetusaeg: 25min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kanzi õun1 tk
-
Peekon4 viil (-u)
-
Burgerikukkel2 tk
-
Veisepihv/veiseburger2 tk
-
Päevalilleõli2 tl
-
Till5 g
-
Majonees2 tl
-
Maitsestamata jogurt1 tl
-
Tomat1 tk
-
Salat Rooma
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Eelsoojenda ahi 180 C-ni
Eemalda südamikueemaldajaga Kanzi õuna südamik. Lõika õun õhukesteks viiludeks. Aseta viilud üksteise kõrvale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile
Aseta väherasvane peekon õunaviiludele ja küpseta neid eelkuumutatud ahjus 10 minutit
Lõika burgerikuklid pooleks ja pane koos õunaga u 3 minutiks ahju
Küpseta veisepihve praepannil õlis vastavalt pakendil olevatele juhistele
Haki till peeneks ja sega kausis majoneesi ja paksu jogurtiga. Lisa maitse järgi soola ja pipart. Lõika tomat viiludeks
Määri tillimajonees kuklitele ja pane sellele üksteise järel roomasalati lehed, viil õuna ja peekonit, veisepihv, veel üks viil õuna ja peekonit ning tomativiilud. Kata kukli ülemise poolega ja kinnita väikese bambusvardaga