Õuna-spinatisalat ja soe kitsejuust
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Sidrun0.5 tk
-
Sibul1 tk
-
Kanzi õun1 tk
-
Kitsejuust200 g
-
Maheseedriseemned30 g
-
Peekoni kuubikud100 g
-
Sinep1 tl
-
Oliiviõli3 tl
-
Basiilik15 g
-
Idu160 g
-
Beebispinat100 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 2 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Eelsoojenda ahi 180 C-ni
Riivi poole sidruni koor ja pressi sidrunipoolest mahl välja
Lõika punane sibul õhukesteks ribadeks ja sega see lusikatäie sidrunimahlaga. Jäta 10 minutiks marineeruma
Lõika Kanzi õun õhukesteks viiludeks, aseta need kaussi, lisa lusikatäis sidrunimahla ja sega läbi
Lõika kitsejuust kuueks võrdseks tükiks. Aseta tükid lõigatud poolega ülespoole küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aseta piiniapähklid nende ümber. Küpseta kitsejuustu ja piiniapähkleid 5 min ahjus
Prae peekonikuubikuid praepannil keskmisel kuumusel
Sega üks supilusikatäis sidrunimahla sinepi, pipra ja soolaga, seejärel lisa segule kloppimise ajal aeglaselt õli, kuni moodustub paks kaste. Lisa sidrunikoor
Nopi basiilikulehed ja hoia mõned ilusamad kaunisamiseks alles
Sega ülejäänud basiilik suures kausis läätsede, kastme ja spinatiga. Jaga salat kahele sügavale taldrikule ning lisa õunasektorid ja punane sibul. Kata peekoniga ja lisa sooja kitsejuustu tükid. Puista peale röstitud piiniapähkleid