Õuna purukook
-
Küpsetusaeg: 2h 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Tainas
-
Nisujahu140 g
-
Suhkur2 g
-
Sool0.25 tl
-
Või120 g
-
Vesi4 spl
Täidis
-
Õun8 tk
-
Sidrun0.5 tk
-
Kaneel0.5 tl
Puru jaoks:
-
Pruun suhkur100 g
-
Nisujahu100 g
-
Muskaatpähkel0.25 tl
-
Sool1 näpuotsatäis
-
Või80 g
-
Vanillisuhkur1 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kui õunahooaeg on käes, peaksite kindlasti küpsetama maitsvat õuna purukooki, mille aroom ei jäta kedagi ükskõikseks.
Sega kausis jahu, suhkur ja sool. Lõika või kuubikuteks, lisa jahu ja purusta liiva konsistentsini. Segades lisa taignale 1 supilusikatäis jäävett. Mähi tainas toidukilesse ning pane 30 minutiks külmkappi.
Võta tainas külmkapist välja, rulli 30 cm ringiks jahusel pinnal. Tõsta tainaleht 28 cm läbimõõduga ahjuplaadile. Vajuta tainas küpsetusplaadi servadele ja aseta 15 minutiks külmkappi.
Sega kausis jahu, suhkur, muskaatpähkel, sool. Sulata potis vanillisuhkruga või, jahuta ja lisa jahusegule ning sega. Aseta tainas õunatäidise valmistamise ajal külmkappi.
Koori õunad, lõika pooleks, eemalda seemned, lõika kuubikuteks. Sega kausis õunakuubikud 30 g sulatatud või, sidrunimahla, 100 g suhkru, kaneeli ja 30 g jahuga.
Eemalda külmkapist koogi jahtunud põhi, vala sellele ühtlaselt valmis õunatäidis ja jaota taigna puru ühtlaselt täidise peale.
Aseta kook 180°C eelkuumutatud ahju ja küpseta 45-50 minutit.
Pane kook jahtuma. Serveeri vanillijäätise, vaniljekastme või vahukoorega.