Õuna, kaera ja metsapähklimuffinid
-
Küpsetusaeg: 55min
-
Keskmine
Koostisosad
-
Kanzi õun2 tk
-
Täistera-nisujahu (speltajahu)200 g
-
Pruun suhkur75 g
-
Kaerahelbed150 g
-
Küpsetuspulber10 g
-
Kaneel1 tl
-
Sool0.5 tl
-
Või100 g
-
Pett300 g
-
Muna2 tk
-
Metsapähkel75 g
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Eelsoojenda ahi 180 C-ni
Koori Kanzi õunad ja lõika need 1,5 cm kuubikuteks
Võta kauss ja sega omavahel täisterajahu, pruun suhkur, kaerahelbed, küpsetuspulber, kaneel ja sool
Sulata või tasasel tulel ning sega sisse petipiim ja klopitud munad
Pane veerand õunakuubikutest ja 25 g metsapähkleid kõrvale
Sega kuivad ja märjad koostisosad ülejäänud õunakuubikute ja 50 g metsapähklitega kausis, kuni moodustab tihke tainas
Täida iga muffinivorm kahe lusikatäiega kuni peaaegu servani. Suru ülejäänud õunakuubikud ja metsapähklid muffinite peale
Küpseta muffineid ahju keskosas u 35 minutit. Kontrolli bambusevardaga, kas need on valmis. Kui varras jääb välja tõmmates kuivaks, on muffinid valmis. Lase muffinitel enne nende ettevaatlikult vormist eemaldamist 10 minutit jahtuda
Nõuanne: imemaitsev koos crème fraîche’i ja meega