Koostisosad
-
Valged oad800 g
-
Oliivõli1 spl
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Sidrunimahl2 spl
-
Köögiviljapuljong1.5 dl
-
Porgand3 tk
-
Lillkapsas1 tk
-
Sibul punane1 tk
-
Palsamiäädikas2 spl
-
Oliivõli5 spl
-
Mesi1 tl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
-
Tüümianioks1 tk
-
Hakitud petersell2 g
-
Mandlilaastud3 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Siidine püree ja ahjuköögiviljad annavad kokku vägagi korraliku kõhutäie. Proovi toitu ka teiste köögiviljadega, näiteks pastinaagi ja juurselleriga.
Rösti kuival pannil kergelt mandlilaastud. Sega palsamiäädikast, õlist ja meest kaste. Maitsesta see soola-pipra ja tüümianilehtedega.
Koori porgandid, lõika pikkupidi neljaks ja seejärel poolita. Murra väike lillkapsas õisikuteks ja lõika kooritud punane sibul kaheksaks sektoriks.
Vala köögiviljad ahjupannile ning sega poolega kastmekogusest. Kata pann fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Eemalda foolium ja küpseta veel 15 minutit, kuni köögiviljad on küpsed ja kergelt pruunistunud.
Loputa ja kurna oad ning vala koos puljongiga potti. Kuumuta umbes 8 minuti jooksul läbi ja püreesta. Kui püree tundub liialt paks, lisa veidi kuuma vett.
Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Serveerimiseks tõsta oapüree vaagnale või jaga taldrikutesse ning sellele tõsta ahjuköögiviljad. Nirista üle järelejäänud kastmega ning puista peale hakitud peterselli ja mandlilaaste. Serveeri soojalt!