Nuudlid sojakastmes oavõrsete ja maapähklitega
-
Küpsetusaeg: 30min
-
Keskmine
Koostisosad
Salatikaste
-
Küüslauk1 küüs (-nt)
-
Ingver30 g
-
Tšillipipar punane2 tk
-
Laim2 tk
-
Õli2 spl
-
Hele sojakaste3 spl
Nuudlid
-
Porgand200 g
-
Roheline hernes Rimi150 g
-
Brokoli200 g
-
Klaasnuudlid4 peotäis (-t)
-
Oavõrsed180 g
Serveerimiseks
-
Roheline sibul125 g
-
Koriander1 peotäis (-t)
-
Maapähkel soolatud2 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Aasiast inspireeritud värske nuudliroog on igas olukorras oodatud toit. Seekord ootavad klaasnuudlid sojakastmega, maitsestatud muu hulgas ingveri ja laimiga, ning nende kõrvale serveeritakse porgandeid, salatiherneid, bellaverde-brokolit ja oavõrseid. Lihtsalt täiuslikult krõbe segu. Puista peale soolaseid maapähkleid, koriandrit ja rohelist sibulat ning ülimalt nauditav roog on valmis.
Aja keema suur kastrulitäis vett köögiviljade ja nuudlite jaoks.
Salatikaste: Koori ja riivi küüslauk ning ingver. Eemalda tšillist seemned ning haki see peeneks. Pressi laimist mahl välja. Sega õli, sojakaste (eelistatult Jaapani soja), laimimahl, tšilli, küüslauk ja ingver kastmeks kokku.
Nuudlid: Puhasta ja poolita porgandid pikuti, puhasta salatiherned (vajadusel) ja brokoli (eelistatult bellaverde). Keeda köögivilju kastrulis 4 minutit. Lülita kuumus välja, pane nuudlid sisse ja jäta umbes 3 minutiks seisma. Kurna köögiviljad ja nuudlid. Pane kõik jälle kastrulisse ning sega kokku kastme ja oavõrsetega.
Lõika roheline sibul peenteks ribadeks ning haki koriander jämedalt.
Serveeri nuudlid rohelise salati, koriandri ja maapähklitega.