Näkileib kardemoniga
-
Küpsetusaeg: 1h 30min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Maisijahu2 dl
-
Maisitärklis1.5 tl
-
Päevalilleseemned100 g
-
Linaseemned100 g
-
Kõrvitsaseemned150 g
-
Kardemon2 tl
-
Sool0.5 tl
-
Vesi2.25 dl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Tee ise näkileiba! Siinne krõbe näkileib on gluteenivaba ja seda küpsetatakse maisijahust, veest ning lina-, kõrvitsa- ja päevalilleseemnetest. Maitsesta kardemoni ja meresoolaga ning serveeri peolaual.
Kuumuta ahi 150 °C-ni.
Sega kõik kuivained (v.a meresool) kausis kokku.
Aja vesi kastrulis keema. Kalla seemnesegusse. Sega, kuni tainas on korralikult kleepuv.
Pane tainas kahe küpsetuspaberi vahele. Rulli lamedaks ja eemalda ettevaatlikult ülemine paber. Aseta tainas ilma ülemise küpsetuspaberita ahjuplaadile.
Puista peale soolahelbeid. Küpseta ahju keskosas umbes 1 tund või kuni leib on täiesti kuiv. Võta plaat välja ja lase jahtuda.
Murra tükkideks ja hoia õhukindlas purgis.