Nacho‘d vürtsikate mustade ubadega
-
Küpsetusaeg: 45min
-
Lihtne
Koostisosad
Oad
-
Mustad oad Rimi380 g
-
Sibul punane1 tk
-
Küüslaukmaitse järgi
-
Õli0.5 spl
-
Sambal Oelek kaste0.5 spl
-
Tomatipüree2 spl
-
Vesi50 ml
-
Sool0.5 tl
Nacho'd
-
Nacho krõpsud200 g
-
Riivjuust150 g
Salsa
-
Tomat3 tk
-
Punane paprika1 tk
-
Laim1 tk
-
Õli1 spl
-
Soolmaitse järgi
-
Piparmaitse järgi
Serveerimiseks
-
Mais magus340 g
-
Jääsalat0.5 pakk (-i)
-
Hapukoor150 ml
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Nacho‘dest koosnev igapäevaluksus õhtusöögiks. Pane krõpsud ahjuplaadile ning kata maitsva oasegu ja riivjuustuga. Sellel ajal, kui nacho-roog ahjus küpseb, saad kokku segada punase sibula ja laimimahlaga tomati- ja paprikasalsa. Lõpuks puista nacho‘de peale salat ja mais ning serveeri salsa ja hapukoorega.
Kuumuta ahi 225 °C-ni.
Oad: loputa oad ja lase kuivaks nõrguda.
Koori ja haki sibul ja küüslauk. Prae pool punasest sibulast ja kogu küüslauk praepannil õlis. Vähenda kuumust ja sega juurde oad, Sambal Oelek‘i tšillikaste, tomatipüree ja vesi. Lase kuumaks ja maitsesta soolaga.
Nacho‘d: vala krõpsud ahjuplaadile ja jaota peale oasegu ja lõpuks juust. Küpseta ahjus keskmisel siinil ca 10 minutit.
Salsa: lõika tomatid väikesteks kuubikuteks. Poolita paprika, eemalda südamik ja lõika kuubikuteks. Sega tomat, paprika ja ülejäänud punane sibul. Pigista peale laimimahla ja sega sisse õli. Maitsesta soola ja pipraga.
Lase maisil kuivaks nõrguda ja lõika salat ribadeks.
Puista mais ja salat plaadile ning serveeri salsa ja hapukoorega.