Mustsõstralehtedes marineeritud kurgid
-
Küpsetusaeg: 10min
-
Lihtne
Koostisosad
-
Lühike kurk1 kg
-
Mustsõstra lehed4 tk
-
Küüslauk3 küüs (-nt)
-
Till1.5 tk
-
Koriander1 tl
-
Pipar2 tk
-
Vesi1.2 l
-
Söögisool3 g
-
Suhkur1 tl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Klassikalised kergelt soolatud kurgid sõstralehtedega. Soovitav hoida kurgid marinaadis vähemalt 24 tundi, et need korralikult kokku tõmbuksid. Kui soovid veelgi intensiivsemat maitset, võid seda marinaadis mitu päeva hoida.
Pese kurgipurgid puhtaks.
Loputa kurgid. Kui soovid, et need kiiremini käärima hakkaksid, lõika otsad ära.
Pane kurgid koos tillivarte, mustsõstralehtede ja küüslauguga üksteise lähedale purki.
Lisa koriandriseemned ja vürtspipar.
Keeda vesi suhkru ja soolaga.
Vala kurkidele keev vesi ja sulge purk.