Koostisosad
Põhi
-
Küpsised Digestiive10 tk
-
Või Rimi30 g
-
Kaneel1 tl
Sidrunikreem
-
Munakollane2 tk
-
Sidrunimahl1 tk
-
Sidrunikoor riivitud0.5 tk
-
Vesi100 ml
-
Suhkur75 g
-
Maisitärklis1 spl
-
Võid30 g
Toorjuustukreem
-
Juust Mascarpone400 g
-
Vahukoor Rimi200 g
Kaunistuseks
-
Külmutatud mustikad200 g
-
Suhkurpisut maitse järgi
-
Piparmüntkaunistuseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 4 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Hea nipp - trendika magustoidu loomiseks võib magustoidu asetada tavalisse purki. Nii saad välimuselt atraktiivse ning erilise maiuspala, mida sõpradele pakkuda.
Magustoidu loomist alusta sidrunikreemi valmistamisega, sest see vajab jahtumiseks aega. Suure tõenäosusega tuleb kreemi veidi rohkem, kui Sul magustoidu jaoks kulub, seega võid seda hiljem süüa ka niisama küpsise peale määrituna.
Kui magustoit on purkidesse asetatud ning kannatad veidi oodata, siis lase magustoidul 20 minutit külmas seista - nii saad parima maitseelamuse.
Sega väikeses kastrulis omavahel munakollased, sidrunimahl ja -koor, suhkur, vesi ja maisitärklis.
Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb.
Tõsta tulelt ja sega sisse võitükid.
Lase kreemil täielikult jahtuda.
Mustikamoosi tegemiseks kuumuta külmutatud mustikad vähese suhkruga läbi ja lase jahtuda.
Sega purustatud küpsiste hulka kaneel ja sulatatud või.
Jaota küpsisepuru 4 väikese purgi põhja.
Toorjuustukreemi jaoks vahusta mascarpone ja vahukoor kreemja konsistentsini.
Lisa sidrunikreem ja vahusta veel, kuni saad paksema vahu.
Jaota kreem purkidesse ja pane kõige tipuks kreemile mustikamoosi.
Aseta magustoit 20 minutiks külmkappi.
Kaunista värske mündioksaga.