Koostisosad
-
Kookosjook1 klaas (-i)
-
Kaerahelbed0.5 klaas (-i)
-
Tšiiaseemned1 g
-
Vanillisuhkur0.5 tl
-
Mesi1 tl
-
Külmutatud mustikad1 peotäis (-t)
-
Kookoshelbed1 spl
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 1 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Kaer (Avena sativa) on eestlaste seas üks meeltmööda ja populaarne supertoit ehk eesti keeli väge täis toit. Toitumisteadlased on avastanud kaeral mitmeid märkimisväärseid tervisele kasulikke omadusi. Seda ennekõike tänu kaeras leiduvatele beetaglükaanidele. Beeta-glükaan on peamiselt kaeras ja odras looduslikult sisalduv vees lahustuv kiudaine. Juba 1980ndatel avastati, et beeta-glükaanid aitavad alandada LDL ehk ‘’halva’’ kolesterooli taset veres. Kui süüa kaera siis selles leiduv beetaglükaan takistab toiduga omandatava kolesterooli imendumist.
Sega täistera kaerahelbed, kookosjook, tšiiaseemned, vanillisuhkur, mesi ja peotäis külmutatud mustikaid.
Jäta üleöö ligunema.
Hommikul sega läbi ja lisa meelepäraseid lisandeid näiteks kookoslaaste.