Mustika-juustukook piparmündiga
-
Küpsetusaeg: 1h 35min
-
Keskmine
Koostisosad
Põhi
-
Või Rimi75 g
-
Küpsised Digestive200 g
Täidis
-
Želatiinilehed6 tk
-
Mustikamahl1 dl
-
Vahukoor Rimi2.5 dl
-
Mustikad külmutatud250 g
-
Toorjuust600 g
-
Vanillisuhkur1 tl
-
Suhkur1 klaas (-i)
Serveerimiseks
-
Mustikadserveerimiseks
-
Piparmüntserveerimiseks
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Ilus mustika-juustukook piparmündiga, kus maitsed lihtsalt sulavad suus. Kooki on rõõm vaadata ja see on kindla peale minek nii suurte kui ka väikeste külalistega.
Pane kreemjuust välja seisma, et ta oleks toatemperatuuril. Sulata mustikad üles ja lase neil samuti väljas seista, kuni nad on toatemperatuuril.
Põhi: Sulata või kastrulis. Murenda küpsised köögikombainis peeneks.
Sega või ja puru korralikult kokku. Sõtku mass ümmargusse vormi, läbimõõduga 24 cm, eemaldatava servaga (1 toorjuustukoogi jaoks).
Pane vorm täidise valmistamise ajaks külmikusse.
Täidis: Pane želatiinilehed umbes 5 minutiks külma vette.
Kuumuta mustikamahl kastrulis. Eemalda želatiinilehed veest ja sulata želatiin kastrulis olevas mahlas. Lase jahtuda.
Vispelda koor.
Purusta mustikad kahvliga ja sega mahlaga kokku.
Pane toatemperatuuril kreemjuust kaussi, vispelda sisse vanillisuhkur ja suhkur. Kalla peale mahl (želatiini ja purustatud mustikatega) ja vispeldatud koor. Vala segu vormi ja jätta külmkappi vähemalt neljaks tunniks.
Serveerimiseks: Eemalda raam. Aseta kook suurele taldrikule. Kaunista mustikate ja piparmündiga.