Koostisosad
-
Mustsõstrad350 g
-
Vesi200 ml
-
Suhkur150 g
-
Munavalge1 tk
-
Värske münt1 peotäis (-t)
-
Laim1 tk
Juhised
Pane tähele!
See retsept on mõeldud 8 sööjale. Portsjonite arvu muutmine uuendab ka retsepti koostisosade hulka. Mõnel juhul võib muutuda ka toidu valmistamise aeg.
Värske, hapukas ja jahe marjasorbett on sooja ilmaga tõeline nauding.
Töötle kannmikseris sõstrad ja vesi. Kurna läbi peene sõela ning vala karpi. Aseta karp umbes 2 tunniks sügavkülma, segades iga 30 minuti järel, kuni hakkavad tekkima jääkristallid.
Vahusta munavalge pehmete vahutippude tekkimiseni. Lisa järk-järgult suhkur ja vahusta veel. Sega munavalgevaht marjasegusse ning lase segul läbi külmuda.
Tõsta sorbett 30 minutit enne serveerimist külmkappi, et see oleks veidi pehmem. Serveeri mündi ja laimiga.